BMB-Bouwgroep
21/05/2024
Vestigingen
Stokrooie
Turnhout
Ravels
Overnames
3 minuten

BMB Bouwmaterialen neemt 3 vestigingen van Bouwgroep over

Antwerpen, 17 januari 2023 - ​ BMB Bouwmaterialen neemt drie vestigingen van Bouwgroep over: vanaf vandaag kopen bouwprofessionals hun materiaal bij BMB Bouwmaterialen Turnhout, Hasselt of Ravels. Bouwgroep is een distributeur van bouwmaterialen met 3 locaties in de Antwerpse Noorderkempen en Limburg. “Dankzij de overname, kunnen we onze vestigingen verder professionaliseren en digitaliseren”, aldus Veronique Jansen, mede-eigenaar van Bouwgroep. Voor BMB Bouwmaterialen, de Belgische tak van BME Group, is de overname één van de stappen om haar netwerk te verdichten en haar aanwezigheid in Vlaanderen verder te versterken. Voor klanten, leveranciers en het personeel verandert er voorlopig niets.

Bouwgroep is een familiebedrijf met 41 werknemers, onderdeel van Groep Den Dam. Tot nu toe maakte Bouwgroep deel uit van de aankoopgroepering Gedimat. De zussen Sabine en Veronique Jansen, eigenaars van Groep Den Dam, zijn enthousiast over het akkoord met BME Group:

“Met Bouwgroep hebben we mooie resultaten neergelegd de afgelopen jaren. Vandaag is het tijd voor de volgende stap. De bouwsector staat voor enorme uitdagingen, met de druk van stijgende materiaalprijzen en een groeiend tekort aan werkkrachten”, vertelt Veronique Jansen, mede-eigenaar van Bouwgroep. “Dankzij de overname door BMB Bouwmaterialen kunnen we onze vestigingen verder professionaliseren en digitaliseren, wat de klantenservice alleen maar ten goede zal komen.”
Veronique Jansen
mede-eigenaar Bouwgroep

Continuïteit in de huidige werking, integratietraject volgt

BMB Bouwmaterialen neemt de drie bouwhandels in Turnhout, Hasselt en Ravels over in hun bestaande toestand, inclusief het personeel. Op de drie locaties zal in de toekomst het klassieke assortiment bouwmaterialen aangeboden worden, in lijn met de andere vestigingen van BMB Bouwmaterialen.

Jef Huet
“Wij zijn bijzonder enthousiast over deze overname” klinkt het bij Jef Huet, directeur van BMB Bouwmaterialen. “Bouwgroep is een sterk familiebedrijf, met een trouw klantenbestand en een team van meer dan 40 gedreven en ervaren medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat we samen een nóg beter aanbod en een nóg betere service kunnen bieden naar de lokale vakman uit de regio. De drie locaties vullen de bestaande footprint van BMB Bouwmaterialen bovendien mooi aan. Dit akkoord is een win-win-win, voor Bouwgroep, voor BME Group én voor de lokale vakspecialisten.”
Jef Huet
CEO BMB Bouwmaterialen

Dankzij de overname blijven de drie vestigingen dé lokaal verankerde bouwpartner bij uitstek, die beroep kan doen op bijkomende expertise en betere aankoopcondities. Op die manier maken ze hun engagement om de beste service en het beste aanbod te hebben, verder waar in de toekomst. De huidige overeenkomsten met de leveranciers blijven geldig. Het voltallige personeelsbestand wordt mee overgenomen.

Mede-eigenaar Veronique Jansen en haar echtgenoot Walter Deburchgrave, die vandaag de operationele leiding heeft over de vestigingen van Bouwgroep, werken de komende maanden samen met Jef Huet, managing director van BMB Bouwmaterialen, aan de volledige integratie van Bouwgroep in BMB Bouwmaterialen.

“We staan aan de start van een overgangsperiode, die Veronique en ikzelf van nabij begeleiden”, aldus Walter Deburchgrave, managing director van Bouwgroep. “Niet alleen zal de look en feel van de vestigingen vernieuwd worden, ook alle back-office systemen en processen worden herzien, samen met BMB Bouwmaterialen. Dergelijke veranderingen doe je niet van dag op dag. De komende maanden staan we paraat om klanten, personeel en leveranciers te ondersteunen in de nieuwe manier van werken.”
Walter Deburchgrave
managing director Bouwgroep

BMB Bouwmaterialen in Vlaanderen: 15 locaties en 320 medewerkers

BME is een van Europa's toonaangevende bedrijven in de distributie van bouwmaterialen en is in België actief onder de merknamen ‘BMB Bouwmaterialen’ (algemene bouwmaterialen) en ‘STG’ (sanitair, technische groothandel), voorheen bekend als "Sax, Lambrechts en Schrauwen". BMB Bouwmaterialen heeft haar hoofdkantoor in Antwerpen en beschikte reeds ​ over een sterk netwerk van 12 locaties in de Vlaamse regio, waar ongeveer 280 medewerkers werkzaam waren. Met de 3 laatst bijgekomen locaties in Turnhout, Hasselt en Ravels groeit BMB Bouwmaterialen naar 15 locaties en 320 medewerkers en versterkt het haar aanwezigheid in Vlaanderen.

BMB-Bouwgroep
BMB-Bouwgroep
BMB-Bouwgroep
Ecologisch verantwoord ondernemen
Slogan
Onze producten zijn met de grootste zorg uitgekozen
Enkel het allerbeste is goed genoeg
Meer advies over het gebruik of plaatsing van een bepaald product